Güme Köyü İnternet Sitesi ve Güme Fm - www.gumeliler.net
ÜyelikTakvimÜye listesiTAKIMAramaSıkça Sorulan SorularAnasayfayaPortalGüme fm dinlemek icin tiklayin.Güme Resim Galerisi

Güme Köyü İnternet Sitesi ve Güme Fm - www.gumeliler.net » İL, İLÇE ve KOMŞU KÖYLERİMİZ » İLİMİZ MERSİN » Mersine Özgü Tatli Ve Tantuni » Merhaba Misafir [Giriş yap|Üye ol]
Son Mesaj | Birinci Okunmamış Mesaj Yazıcı önizlemesi | Arkadaşına gönder | Konuyu Favorilerine Ekle
Yeni konu Aç Cevap yaz
Sayfanın Sonuna Gıt Mersine Özgü Tatli Ve Tantuni 2 Oylar - Ortalama: 10,002 Oylar - Ortalama: 10,002 Oylar - Ortalama: 10,002 Oylar - Ortalama: 10,002 Oylar - Ortalama: 10,00
Yazan
Mesaj « Önceki konu | Sonraki Konu »
08.01.2007 14:50 Mersine Özgü Tatli Ve Tantuni Bu Mesajı Moderatöre bildir Sayfanın Başına Git Sayfanın Sonuna Gıt
YÜKSEL [Co Admin] YÜKSEL isimli üye Bayandır
Co Admin


images/avatars/avatar-66.bmp

Üyelik Tarihi: 05.01.2007
Mesajlar: 593
 
Adı: YÜKSEL
 
 
Soyadı: DEMIRCAN
 
 
Sülalesi: Bayram cavus ve haci mustafali
 
 
Nereden: wiyana
 
 
Mesleği: OBJEKTLEITERIN
 
 
Medeni hali: Evli
 
 
Takımı: GALATASARAY
 

Oylama: 
15 Oylar) - Ortalama: 9,33

Rütbesi: 44 [?]
Tecrübe Puanları: 3.744.211
Sonraki Rütbe: 4.297.834

553.623Tecrübe puanı



Mersin'e Özgü Tatlar



Cezerye

Malzemeler:
1 kilo havuç, 1,5 su bardagı toz şeker, 1 paket petibör büsküvi, 1 kilo kırık ceviz, hindistan cevizi.

Yapılışı:
1 kilo havucu, 4 bardak suyun içine rendele. İçine şekeri ilave edip beraber pişir. Havuçlar eriyince altını kapat. Ilınmasını bekleyip, 1 paket büsküviyi karışımın içine ufala. 1 kilo kırık cevizi de ekle ve iyice karıştır. Oluşan sert hamurdan toplar yap ve hindistan cevizine bula. Afiyet olsun


---------------------------------------------------------------------------
-----

Tantuni

Porsiyon adedi: 4 Kişilik
İçindekiler Ölçü
Kıyma Yarım kilo
So an 3 adet
Domates 3 adet
Sivribiber 8 adet
Ay çiçek ya ı 1 yemek kaşı ı
Maydanoz 1 demet
Sumak, Tuz Yeteri kadar
Yufka ekmek veya Lavaş ekme i



Yapılışı

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik do radı ınız 3 adet so anı ve 1 çorba kaşı ı ay çiçek ya ını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 adet yeşil biberi küçük küçük do rayıp, tencereye ilave edin. Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp seklinde do radı ınız 3 adet domatesi içine atın.Tencerenin kapa ını kapatın. Bu arada , salatayı hazırlayın. Bunun için, so anları yarim ay seklinde do rayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Lavaş ekme inin veya yufka ekme inin içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarin. So utmadan servis yapın...Afiyet olsun




Sayın YÜKSEL [Co Admin] ` ve imzası:

SEVGIYLE KALIN {HAS GÜMELI}
e-Mail gönder YÜKSEL isimli üyeye YÜKSEL isimli üyenin mesajlarını ara Paylaş YÜKSEL  offline
13.01.2007 13:49 Bu Mesajı Moderatöre bildir Sayfanın Başına Git Sayfanın Sonuna Gıt
mursit gume
Kayıtsız Üye



COK TESEKURLER YUKSEL ABLA TANTUNI'YI DE OZLEMISTIM ARIK BU TARIFDEN YARARLANIRIZ.

 
13.01.2007 14:04 Bu Mesajı Moderatöre bildir Sayfanın Başına Git Sayfanın Sonuna Gıt
Rasim KAPLAN Rasim KAPLAN Bay
Mut'lu

images/avatars/avatar-14.jpg

Üyelik Tarihi: 28.12.2006
Mesajlar: 174
 
Adı: Rasim
 
 
Soyadı: Kaplan
 
 
Yaş: 31
 
 
Sülalesi: Traşlı
 
 
Nereden: montfermeil
 
 
Mesleği: işci
 
 
Medeni hali: Evli
 
 
Takımı: besiktas
 

Oylama: 
6 Oylar) - Ortalama: 8,33

Rütbesi: 37 [?]
Tecrübe Puanları: 1.100.047
Sonraki Rütbe: 1.209.937

109.890Tecrübe puanı



bi yemek tarifi bölümümü acsak sizce nasıl olur

e-Mail gönder Rasim KAPLAN isimli üyeye Web sayfasıRasim KAPLAN Rasim KAPLAN isimli üyenin mesajlarını ara Kontakt Rasim KAPLAN Listene al AIM Kullanıcı Adı Rasim KAPLAN: bb Rasim KAPLAN: bb üyenin YIM Numarası isimli üyenin msn Profilini  Rasim KAPLAN göster Paylaş Rasim KAPLAN  offline
13.01.2007 14:25 Bu Mesajı Moderatöre bildir Sayfanın Başına Git Sayfanın Sonuna Gıt
YÜKSEL [Co Admin] YÜKSEL isimli üye Bayandır
Co Admin


images/avatars/avatar-66.bmp

Üyelik Tarihi: 05.01.2007
Mesajlar: 593
 
Adı: YÜKSEL
 
 
Soyadı: DEMIRCAN
 
 
Sülalesi: Bayram cavus ve haci mustafali
 
 
Nereden: wiyana
 
 
Mesleği: OBJEKTLEITERIN
 
 
Medeni hali: Evli
 
 
Takımı: GALATASARAY
 

Oylama: 
15 Oylar) - Ortalama: 9,33

Rütbesi: 44 [?]
Tecrübe Puanları: 3.744.211
Sonraki Rütbe: 4.297.834

553.623Tecrübe puanı

Konuyu Başlatan Konuyu başlatan YÜKSEL



güzel fikir neden olmasin



Sayın YÜKSEL [Co Admin] ` ve imzası:

SEVGIYLE KALIN {HAS GÜMELI}
e-Mail gönder YÜKSEL isimli üyeye YÜKSEL isimli üyenin mesajlarını ara Paylaş YÜKSEL  offline
13.01.2007 14:43 Bu Mesajı Moderatöre bildir Sayfanın Başına Git Sayfanın Sonuna Gıt
Ali KAPLAN Ali KAPLAN Bay


images/avatars/avatar-680.bmp

Üyelik Tarihi: 17.05.2009
Mesajlar: 977
 
Adı: Ali
 
 
Soyadı: KAPLAN
 
 
Yaş: 24
 
 
Sülalesi: Traşlı
 
 
Nereden: Paris,Fransa
 
 
Mesleği: Boyacılık
 
 
Medeni hali: Evli
 
 
Takımı: Beşiktaş
 

Oylama: 
3 Oylar) - Ortalama: 10,00

Rütbesi: 46 [?]
Tecrübe Puanları: 5.326.159
Sonraki Rütbe: 6.058.010

731.851Tecrübe puanı



evet bencede guzel fikir bekar olanalar ve evde yemek yapmasini bilmeyenler buradan yararlanabilirler großes Grinsen



Sayın Ali KAPLAN` ve imzası:

e-Mail gönder Ali KAPLAN isimli üyeye Web sayfasıAli KAPLAN Ali KAPLAN isimli üyenin mesajlarını ara isimli üyenin msn Profilini  Ali KAPLAN göster Paylaş Ali KAPLAN  offline
13.01.2007 14:50 Bu Mesajı Moderatöre bildir Sayfanın Başına Git Sayfanın Sonuna Gıt
kemaldeniz kemaldeniz Bay
*Genç Üye*


images/avatars/avatar-264.jpg

Üyelik Tarihi: 13.01.2007
Mesajlar: 41

Oylama: 
1 Oylar) - Ortalama: 9,00

Rütbesi: 30 [?]
Tecrübe Puanları: 258.564
Sonraki Rütbe: 300.073

41.509Tecrübe puanı



ben denızlıdeyım ..burada tantunı yapan ıkı yer war ama onlarda pek guzel yapamıyolar..sılıfkede yedıgım tantunılerın tadları hala damagımda
yazı ıple cekıyorum walla *-*

e-Mail gönder kemaldeniz isimli üyeye kemaldeniz isimli üyenin mesajlarını ara AIM Kullanıcı Adı kemaldeniz: kemaldeniz isimli üyenin msn Profilini  kemaldeniz göster Paylaş kemaldeniz  offline
21.06.2009 17:01 tantunı nın tarıfı yanlıs olmus kuzen Bu Mesajı Moderatöre bildir Sayfanın Başına Git Sayfanın Sonuna Gıt
harungume
*Yeni Üye*


images/avatars/avatar-113.gif

Üyelik Tarihi: 02.01.2009
Mesajlar: 8


Üyeyi Değerlendir

Rütbesi: 22 [?]
Tecrübe Puanları: 44.696
Sonraki Rütbe: 49.025

4.329Tecrübe puanı



mersinde benım yedıgım ve bıldıgım tantunının ıc hazırlanısı boyle degıl tantunının etı yagsız dana etınden olacak ozellıkle.kıyma olarak degıl etı ınce olarak dogranacak ve kendı suyunda haslamaya konulacak cok az sırke ılave edılecek etın suyu cekene kadar haslanacak suyunu cekmeye yakın yag ılave edılecek. yanıdakı malzemelerı kuru sogan ınce sekılde pıyaz halınde dogranacak. maydonozu ınce sekılde kıyılacak sumakla beraber karıstırılacak ayrı tabaga domatesı ınce sekılde dograyıp servıse hazır hale gelecek etı yaglı sekılde kavurduktan sonra ısteyen ekmegıde yaglayabılır ekmegın ıcıne once etını sonra pıyazını ve domatesını ılave ederek dürüm halınde servıs yapılır Augen rollen

e-Mail gönder harungume isimli üyeye harungume isimli üyenin mesajlarını ara Paylaş harungume  offline
Dal görünümü | Normal
Seçiniz:
Yeni konu Aç Cevap yaz
Güme Köyü İnternet Sitesi ve Güme Fm - www.gumeliler.net » İL, İLÇE ve KOMŞU KÖYLERİMİZ » İLİMİZ MERSİN » Mersine Özgü Tatli Ve Tantuni

Bu sitenin tüm hakları Gümelilere aittir. © 2006-2016 GÜMELİLER DERNEĞİ Düzenleyen Ali KAPLAN