Rütbesi: 44 [?]
Tecrübe Puanları: 3.756.036
Sonraki Rütbe: 4.297.834
Mersin'e Özgü Tatlar
Cezerye
Malzemeler:
1 kilo havuç, 1,5 su bardagı toz şeker, 1 paket petibör büsküvi, 1 kilo kırık ceviz, hindistan cevizi.
Yapılışı:
1 kilo havucu, 4 bardak suyun içine rendele. İçine şekeri ilave edip beraber pişir. Havuçlar eriyince altını kapat. Ilınmasını bekleyip, 1 paket büsküviyi karışımın içine ufala. 1 kilo kırık cevizi de ekle ve iyice karıştır. Oluşan sert hamurdan toplar yap ve hindistan cevizine bula. Afiyet olsun
Porsiyon adedi: 4 Kişilik
İçindekiler Ölçü
Kıyma Yarım kilo
So an 3 adet
Domates 3 adet
Sivribiber 8 adet
Ay çiçek ya ı 1 yemek kaşı ı
Maydanoz 1 demet
Sumak, Tuz Yeteri kadar
Yufka ekmek veya Lavaş ekme i
Yapılışı
Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik do radı ınız 3 adet so anı ve 1 çorba kaşı ı ay çiçek ya ını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 adet yeşil biberi küçük küçük do rayıp, tencereye ilave edin. Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp seklinde do radı ınız 3 adet domatesi içine atın.Tencerenin kapa ını kapatın. Bu arada , salatayı hazırlayın. Bunun için, so anları yarim ay seklinde do rayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Lavaş ekme inin veya yufka ekme inin içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarin. So utmadan servis yapın...Afiyet olsun
Rütbesi: 30 [?]
Tecrübe Puanları: 259.382
Sonraki Rütbe: 300.073
ben denızlıdeyım ..burada tantunı yapan ıkı yer war ama onlarda pek guzel yapamıyolar..sılıfkede yedıgım tantunılerın tadları hala damagımda
yazı ıple cekıyorum walla *-*
Rütbesi: 22 [?]
Tecrübe Puanları: 44.855
Sonraki Rütbe: 49.025
mersinde benım yedıgım ve bıldıgım tantunının ıc hazırlanısı boyle degıl tantunının etı yagsız dana etınden olacak ozellıkle.kıyma olarak degıl etı ınce olarak dogranacak ve kendı suyunda haslamaya konulacak cok az sırke ılave edılecek etın suyu cekene kadar haslanacak suyunu cekmeye yakın yag ılave edılecek. yanıdakı malzemelerı kuru sogan ınce sekılde pıyaz halınde dogranacak. maydonozu ınce sekılde kıyılacak sumakla beraber karıstırılacak ayrı tabaga domatesı ınce sekılde dograyıp servıse hazır hale gelecek etı yaglı sekılde kavurduktan sonra ısteyen ekmegıde yaglayabılır ekmegın ıcıne once etını sonra pıyazını ve domatesını ılave ederek dürüm halınde servıs yapılır